Camu Camu

Camu camu (Myrciaria dubia) pochází původem z deštných pralesů Jižní Ameriky. Je to ovoce obsahující více vitamínu C než všechny jiné známé druhy rostlin. Čerstvé Camu camu obsahuje kolem 4 % vitamínu C (pomeranč 0,5 % vitamínu C). Původní obyvatelé Amazonie tradičně sbírají Camu camu v sezoně, suší ji a po zbytek roku používají k medicínským účelům. Tyto fialovo – červené bobulky se po usušení stanou lehce béžovými.

Camu camu je úžasný zdroj vápníku, fosforu, železa, sodíku, aminokyseliny valin, serin a leucine. Z vitamínů obsahuje malé množství thiaminu, riboflavinu a niacinu. Některé druhy Camu camu obsahují až 50 krát více vitamínu C než pomeranče. Camu camu je obvykle dostupná v práškové formě, ve které chutná velice dobře a svěže.

 

Obvykle se Camu camu používá pro tyto účely:

  • podpora imunitního systému
  • podpora zraku
  • zdravá zářivá pokožka
  • boj s infekcemi
  • podpora zdravých kostí, kloubů a svalů
  • zmenšování otoků a zánětů
  • lepší dýchání
  • podpora organismu při stresu a úzkosti
  • podpora funkce očí, mozku, srdce, jater a kůže

 

Camu camu si můžete objednat v našem e-shopu ZDE.

PROČ NAKUPOVAT U NÁS
EXPEDUJEME
DO 24 HODIN
VĚTŠINA
ZBOŽÍ SKLADEM
KVALITNÍ
PŘÍRODNÍ PRODUKTY
PRAVIDELNÉ
AKCE A SLEVY