Mléko jako jed

Je mléko opravdu nepostradatelnou základní potravinou dodávající tolik potřebný vápník a bílkoviny nebo je to pouze zakořeněná nepravda? Podle posledních vědeckých výzkumů se ukazuje, že je pravdivé druhé tvrzení.

Dříve byla konzumace mléka pokládána za prevenci řídnutí kostí a doporučovalo se ho hojně zařadit do jídelníčku. Ovšem nedávné vědecké výzkumy ukázaly pravý opak, ba dokonce i něco víc.

Člověk je jediným tvorem na Zemi, který po odstavení dále pokračuje v konzumaci mléka a co hůř, mléka savce úplně odlišného živočišného druhu. Žádné zvíře toto nedělá, je to pouze výsada člověka, a jak se ukazuje, platí za to vysokou daň. Po ukončení kojení lidem mizí schopnost rozkládat mléčné bílkovin. Tělo už mléko nepotřebuje a tak to považuje za zbytečné. Po konzumaci mléka nedochází k dokonalému strávení a nerozložené bílkoviny se v těle začnou chovat jako cizí tělesa a způsobují mnoho problémů.

V zemích s nejvyšší konzumací mléka je také nejvyšší počet případů osteoporózy, diabetu, srdečních chorob, artritických onemocnění a rakoviny. Naopak v zemích, kde je konzumace mléčných výrobků téměř na minimu, je výskyt těchto nemocí výrazně nižší. Závěry vědeckých studií ukazují, že mléko místo toho, aby s nemocemi bojovalo, je vyvolává.

 

Některé choroby způsobené konzumací mléka a mléčných výrobků:

  • Cukrovka
  • Kardiovaskulární choroby
  • Juvenilní diabetes
  • Záněty
  • Vysoký cholesterol
  • Roztroušená skleróza
  • Artritida
  • Zahlenění
  • Ledvinové kameny
  • Alergie
PROČ NAKUPOVAT U NÁS
EXPEDUJEME
DO 24 HODIN
VĚTŠINA
ZBOŽÍ SKLADEM
KVALITNÍ
PŘÍRODNÍ PRODUKTY
PRAVIDELNÉ
AKCE A SLEVY